Tiesniesis. Turpinājums 2

Viens bija skaidrs, spriedums bija šķiršanās lietā. Kārlis tādā ziņā bija diezgan populārs. Viņa spriedumi šķiršanās lietās, maigi sakot, atšķīrās. Iespējams tāpēc, ka viņš bija viens no retajiem tiesnešiem vīriešiem tiesu sistēmā vispār. Tas bija gan zināms pluss, kas retāk, gan arī liels mīnuss. Viņš vienmēr tika stutēts priekšā, jautājumos, kas attiecās uz āru. Nu, ka nav jau tik traki, ka visi tiesneši ir sievietes un spriedumi var būt tikai tik kvalitatīvi un taisnīgi, cik to spēj sievietes. Šī atšķirība pat nav saistāma ar seksismu vai sievietes vietu virtuvē, taisot sviestmaizes. Vienkāršā izpratnes, pieredzes un emocionālā atšķirībā. To gan tāpat ir jāslēpj, kad tas ir iespējams. Tāpēc nereti tieši viņš parādījās kā tiesas seja. It kā, redziet, pie mums ir viss kārtībā, mūs vada vīrietis. Kolektīvā gan viņš nebija diez ko mīlēts, jo tomēr bija vīrietis. Retais vīrietis starp daudzām sievietēm. Vīrietis. Ar visām savām iegribām, replikām, skatieniem, sarunām, kas pārvērtās flirtā un jokiem. Muļķīgiem, uz seksu balstītiem jokiem. Starp sievietēm, kurām ne vienmēr intīmā ziņā viss bija kārtībā. Procentuāli tāds disbalanss starp nodarbināto sieviešu īpatsvaru un neveiksmīgām vai nekad nenotikušām laulībām, šķiet, ir tikai divās profesijās – skolotāji un tiesneši.

Viņa popularitāte gan nebija balstīta uz to, ka viņš ir retais tiesnesis vīrietis, bet gan uz to, ka šķiršanās lietās viņš atbalstīja vīriešus. Neatkarīgi, vai strīds bija par naudu, īpašumiem vai bērniem. Gandrīz kā iedzimts naids pret sievietēm, kas meklē labturību no vīriešiem. Pat, ja nemeklē, noteikti, ka viņa ir līdzatbildīga pie laulības šķiršanas un šajā vainas dalījumā lielākais procents vienmēr ir sievietes pusē. Tā viņam šķita, tā viņš dzīvoja un tā viņš darīja savu darbu. Un nav nekāds brīnums, ka šāda viņa nostāja atšķīrās no citiem tiesnešiem un citiem spriedumiem. Paziņu lokā, pēc vairākiem grādīgajiem dzērieniem, viņa runas par laulību institūta arhaiskumu, neatbilstību mūsdienām un to, ka sieviešu tiesību aizsardzība ir pārvēlusies pāri vilnim un ir iestājusies reversā situācija, tāpat kā ar nēģeriem štatos, reversais rasisms, tiesību aizsardzība, kas pārvēršas par izspiešanu, bija neapturamas.

-          -   Un es neticu, ka Džonijs Deps sita to sievieti! Viņa to visu ir safabricējusi, lai viņš būtu vainojams un, lai viņa no tā visa gūtu materiālu labumu. Un tu viņai neko neizdarīsi, viņa ir skaista sieviete, kuru it kā sita, viņa dabūs naudu un.. Un viņiem tur vispār tāda jocīga lieta, ir kāds pamanījis, ka slavenu aktieru vai sportistu bijušās sievas it kā kotējas starp bagātajiem vīriešiem? Kas var būt lielāka trofeja tev blakus, ja ne paša Depa bijusī sieva!? Un tā viņai būs nauda un vēl bagātāks nākošais vīrs. Kur nav izdevīgi, ko?

Kad vīrieša nedaudz rūgtā, nedaudz dārdošā, ar dažām ķērcošām notīm, balss nolasīja kādu desmito sprieduma motīvu daļas teikumu, telpa novibrēja. Klusa, elektriska vibrācija satricināja telpu un Kārli. Viņš juta vēl kāda cilvēka klātbūtni. Kāda cilvēka, kas bez skaņas viņam tuvojās. Nekas par to neliecināja, pilnīgi nekas, ne soļi, ne smaržas, ne skaņas vai balss, nekas, bet viņš juta, ka tā ir sieviete. Sieviete, kas bez skaņas viņam tuvojās. Sprieduma lasīšanas skaņas attālinājās, kad kāds atpogāja viņam bikšu priekšu. Nebija tā, ka tas vīrietis bija fiziski kaut kur tālāk, vienkārša koncentrācijas nobīde uz kaut ko svarīgāku. Kad kāds tev, kad tu esi ar aizsietām acīm un piesiets pie krēsla, attaisa bikses, ir daudzas reizes svarīgāk nekā kaut kāda sprieduma lasīšana.


Līdzīgi kā jaunībā, operas namā, ar viņa zarnu traktu, tas nebija viņš, kuram bija erekcija. Nē, nu bija viņš, bet ne viņš. Tas, protams, bija viņa loceklis, bet ne viņš lika tam piebriest. Kārlim joprojām tikai likās, ka tā bija sieviete un sievietes mute, kurā atradās viņa loceklis. Nekas par to neliecināja tā, ka nevarētu sajaukt un par to varētu būt kaut kādā mērā pārliecināts. Jo vairāk viņa ķermenis saspringa aiz satraukuma un uzbudinājuma kulminācijas, jo vīrietis skaļāk lasīja spriedumu. Ne kliedzot, bet tā, lai noteikti var dzirdēt, ņemot vērā visus apstākļus. Viņi beidza kopā. Viņš mutē, cerot, ka viņai, un viņš nolasot pārsūdzības termiņu un kasācijas sūdzības iesniegšanas termiņu.

Turpinājums sekos..