2011. gada 1. septembris

Pieteikuma vēstule


PIETEIKUMA VĒSTULE

Rīgā, 2011.gada 01.septembrī

            Cienījamais personāla vadības pārstāvi!

Saprotot jūsu iespējamo izbrīnu par manu pieteikumu, šeit un zemāk steidzos paskaidrot savas vaļsirdīgās uzdrīkstēšanās motīvus. Iespējams es nespēju iemācīt zirgu lidot, bet tam ir tikai estētiskas pietātes saknes un neuzdrīkstēšanās salauzt dabas dāsni piešķirto grāciju. Jebkurš saprātīgs cilvēks piekritīs, ka dzīvnieks, kurš izskatās tik izsmalcināti un graciozi aulekšojot pa līdzenumiem, izskatīsies diezgan neveikli lidojot. Lai arī ar zirgiem ir zināmas neērtības, lasot Džordža Mārtina "Ledus un uguns dziesma", es droši varu apgalvot, ka brīvajā laikā nodarbojos ar savvaļas vilku piejaucēšanu un pūķa olu audzēšanu. Ar to es, protams, domāju sava potenciāla izpausmi, klientu vēlmju lološanu, atbrīvošanu un pārvēršanu gan bīstamā ierocī cīņai ar konkurentiem, gan uzticamā un stiprā sabiedrotajā.

Iespējams, jums jau ir pietiekoši stingri noteiktas prasības pret savu potenciālo darbinieku, ar noteiktu izglītību, pieredzi, domas uzbūvi un izpausmi, taču man liekas, ka tas ir tāpat kā ar sievietēm (pretējo dzimumu vispār), ja jums patīk meitenes ne īsākas par 175.cm platīna blondiem matiem, pērļu baltu ādu ar gaišām, gandrīz caurspīdīgām lūpām kā jasmīna ziedlapa, tas nenozīmē, ka jūsu sirds nevar dziedāt slavas fanfāres piķa melnai tumšmatei, kas uguns liesmu pavadībā griežas pagāniskas dejas virpuļos. Es varu būt jūsu seno rumāņu izcelsmes dēls, kuru var vai nu iemīlēt līdz sirds dziļumiem vai patiesi ienīst.

Edvards de Bono rakstīja, ka radošums ir prasme, ko var iemācīties jebkurš. Summējot šos vārdus ar Salvadora Dalī uzskatiem par iedvesmu kā patstāvīgu darbu, savaldot savus zemapziņas impulsus, es varu un gribu iemācīties to, kas man iespējami iztrūkst un ko nevar uzrakstīt uz papīra. Sentimentāli melanholiskas smeldzes vadīts, esmu apveltīts ar vēlmi pastāvīgi mācīties, izkopt un pilnveidot sevi, parādīties jaunā gaismā, atklājot manas personības vēl nenopulētās šķautnes, kas, neapšaubāmi sākot spīdēt, izlies gaismu arī pār jūsu uzņēmuma interesēm.

Augsti novērtēšu jūsu uzaicinājumu uz darba interviju, lai sīkāk pārrunātu manas iespējas kļūt par darbinieku Jūsu uzņēmumā.

Ar cieņu un labiem vēlējumiem,
XX